رضا بافتی، روانشناس و مشاور سبک زندگی، در گفتوگو با «شرق» با تأکید بر اینکه اقشار سطح متوسط و ضعیف بیشتر گرایش به مهاجرت دارند، افزود: عمده این اقشار در تهران، کرج و سایر کلانشهرهای بزرگ، تصورشان این است که میتوانند با همین پولی که برای یک خانه 70متری در این آبوهوای آلوده و گردوخاک و محدودیتهای مالی دادهاند، در شهرهای دیگر خانه و زندگی راحتتری داشته باشند. در این شرایط معمولا میزان حقوق، تعداد خانوار، نوع شغل یا بیکاربودن افراد تأثیر زیادی دارد و اگر افراد در شهر یا روستای قدیمی خودش خانه و زمین یا دارایی هم داشته باشد، این جابهجایی با اطمینان بیشتری صورت میگیرد.
او با اشاره به گروههایی که در همین سالها اقدام به مهاجرت به خارج از کشور یا مهاجرت به کشور ترکیه کردهاند، گفت: حتی مهاجرت به کشور ترکیه هم دیگر برای بسیاری از اقشار سخت است و بهراحتی نمیتوانند بروند و بههمیندلیل هنوز گزینههای زندگی در شهرهای دیگر جز تهران و کلانشهرها وجود دارد.
شفقنا زندگی- برخلاف تصور بسیاری، مشکل اساسی کاهش نرخ ازدواج و افزایش طلاق را بحث اقتصادی نمی دانند و معتقدند هنوز در کشور شعور ازدواج حاصل نشده و در حقیقت با عملکردها و رویکردهای خود، شعور ازدوج را متوقف کردیم.
دکتر رضا بافتی، مدرس دانشگاه و روانشناس نیز معتقد است: بحث ازدواج و موضوعات زناشویی در ایران از مرز بحران هم گذشته است البته یکسری موارد مشترک و جهانی دارد. من فکر می کنم عزم ملی برای رفع بحران طلاق نیست و اگر آن عزم ملی باشد، یکی از ساده ترین و در عین حال پیچیده ترین بحث هایی که ما داریم، هم بحث زناشویی است. اگر هم بودجه ای اختصاص داده می شود، جدی نیست، برایشان مثل بازی می ماند. انگار یک عده آن بالا نشستند اصلاً برایشان مهم نیست این پایین چه اتفاقی دارد می افتد.
رضا بافتی، روانشناس، عقیده دارد بیمار از طریق تئاتردرمانی (سایکودراما) به آسیبهایی که به خود و اطرافیانش میزند آگاه میشود.
تئاتردرمانی (سایکودراما) که با بهرهگیری از هنر تئاتر و درگیرکردن فرد در یک فضای نمایشی سعی در درمان آسیبهای روانی دارد امروز یکی از شیوههای رواندرمانی در دنیا شناخته میشود. در ایران نیز برخی متخصصان روانشناسی آشنا با حوزه تئاتر و «سایکودراما» سعی دارند در کلینیکها و مراکز درمانی خود به مدد این شیوه به بیماران کمک کنند که البته موفقیتهایی نیز به دست آوردهاند.
رضا بافتی در گفتگو با جهان صنعت نیوز
سرمایه گذاری در آموزش و پرورش و آماده کردن کودکان برای زندگی سالم موضوعی فراموش شده است.
شیداملکی: دوران کودکی همان دوران شیرین و جذابی است که شکوفه ها عطر زندگی را پخش می کنند و فقط یک طوفان پیش بینی نشده یا خشکسالی ناگهانی کافی است تا شکوفه ها ثمره ندهند و حاصل آن درخت خشک و بی باری باشد که زودهنگام به خزان نشسته است. این تفکری است که والدین دلواپس آن بر لوح ذهن خود و فرزندانشان تصویر کرده اند.