رضا بافتی روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در خصوص تأثیر اخبار منتشرشده در رسانهها بر روحیه افراد توضیح داد، معمولاً افرادی که صفحه حوادث روزنامه یا رسانهها را زیاد مطالعه میکنند، پس از گذشت یک دوره طولانی با سردی و بیروحی مواجه میشوند و ذهن آنها درگیر بحران خواهد شد.
امروزه تاثیر کتاب بر سلامت روان جامعه مشخص شده است. با این وجود هیچ سازمانی تاکنون سعی بر مدون کردن برنامه مشخص و فعالیت علمی در این بخش نکرده است. تا کنون تنها انجمن روانپزشکان ایران در بازهای کوتاه در کمیته «هنر و روانپزشکی» در زمان محدود و به شکل پراکنده به این موضوع پرداخته است. این کمیته مدتی غیرفعال بود و بهتازگی فعالیت خود را از سر گرفته است. حال اما کتاب و برنامهریزی آن در جامعه متولی ندارد و حتی کسی بهفکر آن نیست. در این وانفسا برخی معتقدند باید برای کتابخوانی کشور برنامهریزی کرد تا مردم بهجای مطالعه پراکنده هدفمند مطالعه کنند و این سبک کتابخوانی را راهی برای سلامت جامعه میدانند.
کودکان نسل امروز در دریایی از فیلم ها، بازی ها، داستان ها و مسابقه های تلویزیونی غرق شده اند اما پسر بچه ها و گاهی هم دختر بچه ها به تصاویر خشونت آمیز به دقت نگاه می کنند و با لذت بردن از قدرت شخصیت های داستانی یا قهرمانان مسابقه، صبح روز بعد همه آموخته های خود را در مدرسه روی همکلاسی های خود تمرین می کنند. در گذشته خشن ترین صحنه ها و داستان هایی که بچه ها می دیدند و می شنیدند، جنگ سپاهیان داستان های تاریخی بود اما امروزه خشونت و دعوای تن به تن را زیاد می بینند.
برخی کودکان مدام نقاشی خود را پاک میکنند و خطوط جدیدی را ترسیم میکنند، این رفتار میتواند نشانه ترس و اضطراب درونی کودک باشد همچنین کودکانی که نقاشی خانه آنها بدون درب و پنجره است یعنی وابستگی شدیدی به مادر خود دارند.
بهترین نقاشی که نشان دهنده سلامت روان در کودک است، کشیدن خانه با دودکش، پرده، پنجره، درب و آنتن است.
خورشید در نقاشی کودک نماد پدر است و کودکانی که خورشید را با چشم و ابرو ترسیم میکنند رابطه خوبی با پدر خود دارند، همچنین کشیدن خورشید سیاه، تیرگی رابطه با پدر را نشان میدهد.
در ترسیم آدمک، چنانچه سر بزرگتر از بدن باشد میتوان به ناسازگاری کودک پی برد همچنین کشیدن سر به تنهایی بدون بدن اضطراب را میرساند. سر کوچک و تن بزرگ نشان دهنده این است که کودک از گفتن حقایق فاصله میگیرد.
ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﮐﺎﻟﯿﻔﺮﻧﯿﺎ ﺩﺭ ﭘﮋﻭﻫﺶ ﺟﺪﯾﺪ ﺧﻮﺩ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻪﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼﻑ
ﺗﺼﻮﺭ ﭘﯿﺸﯿﻦ، ﻋﺸﻖ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﻭﺍﻡ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ .
ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﻣﻐﺰ 17 ﺩﺍﻭﻃﻠﺐ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺩﻫﻪ 50 ﺳﺎﻟﮕﯽ ﻗﺮﺍﺭ
ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺑﻄﻮﺭ ﻣﯿﺎﻧﮕﯿﻦ ﺣﺪﻭﺩ 21 ﺳﺎﻝ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺩﺭ
ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺗﺼﻮﯾﺮ ﻫﻤﺴﺮﺍﻧﺸﺎﻥ ﺍﺳﮑﻦ ﮐﺮﺩﻧﺪ .
ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻣﺪﻩ ﮐﺎﻣﻼ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﺭﻭﺍﻧﺸﻨﺎﺳﺎﻧﯽ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ ﺑﻪ
ﮔﻔﺘﻪ ﺁﻧﻬﺎ، ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻋﺸﻖ ﺷﺪﯾﺪ ﺗﻨﻬﺎ ﺣﺪﻭﺩ 18 ﻣﺎﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺣﺎﻟﺖ
ﺳﻪ ﺳﺎﻝ ﻃﻮﻝ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺸﯿﺪ .
ﻣﺤﻘﻘﺎﻥ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﻐﺰ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻋﺸﺎﻕ ﻣﯿﺎﻧﺴﺎﻝ ﻫﻤﺎﻥ ﻓﻌﺎﻟﯿﺘﯽ
ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﮐﻪ ﻣﻐﺰ ﻋﺸﺎﻕ ﺟﻮﺍﻥ ﺑﺎ ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻫﻔﺖ ﻣﺎﻩ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﻧﺸﺎﻥ
ﻣﯽﺩﺍﺩﻧﺪ .
ﺍﮔﺮﭼﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﯾﮏ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﻣﯿﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﺩﻭ ﮔﺮﻭﻩ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺖ . ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻋﺎﺷﻘﺎﻥ
ﻣﯿﺎﻧﺴﺎﻝ، ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﻐﺰﯼ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ﺩﯾﮕﺮ ﻓﻌﺎﻝ ﻧﺒﻮﺩﻩ ﺑﻠﮑﻪ
ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺍﺯ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ .